www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ridlektion i snöstorm går det med

I måndags på veckans ridlektion var det en lite annorlunda ridlektion, vi red nämligen ung 15-20 minuter på en häst, och sen böt vi hästar mellan varandra.
 
Övningarna vi gjorde var först en volt i skritt på varje långsida och en halt på varje kortsida. Sedan tog vi lättrav, men gjorde volterna i korttrav, och istället för halt var det 4 steg skritt. Sedan snett igenom, sedan nå skänkelvikning. Sen något galopplyfte / person, och sedan böt man häst.
 
Först red jag Mellu, gick nog bäst på henne, men om det är för att jag red henne först eller för att jag allmänt rider henne bra är en annan fråga. Men iaf, skritten försökte vi bara få formen att vara någorlunda bra. Gick väl, halterna blev väl också helt ook xD sedan i trav så var det att försöka hålla en jämmn trav så hon inte rusade iväg, och speciellt korttraven gick bättre än den brukar. Skänkelvikningen sen gick inte bra, tror vi fick något steg men det brukar gå så mycke bättre om jag inte minns fel. Och sedan galoppen gick bra, lite långt innåt men annars var jag väldigt nöjd med våran galopp.
 
Sedan blev det Fuffi, en ganska motsats gämfört att rida Mellu, men det blev att kämpa på, först skritten så var så mycket trögare än mellu, så fick jobba med benen direkt, halterna gick väl dock nog bra. Traven sedan var såå slö, eller ja före jag fick ett spö så stannade han bara och sparkade ut med baknen när jag försökte ta trav, men spö lyssnar han iaf på. Korttraven på Fuffi är inte så jobbig, det är mer detdär att hålla en bra takt. Men det gick väl någorlunda. Sedan skänkelvikningen fick vi väl även här något steg. Och sedan galoppen, jag brukar vanligtvis hata då min ridlärare kommer med ett spö själv för jag får typ panik att Fuffi ska svänga och sparka innåt mot henne som han gjort ibland. Men jag kastade typ bort spö åt henne, och vi fick väl en helt fin galopp som vi höll någon sida utav ridplan. Så är väl nöjd med det.
 
FunFact, Fuffi är den häst som posar snyggast i stallet oftast
 
Sedan sista hästen jag hoppade upp på var grippen, det hade btw börjat storma ung då jag galopperade med Fuffi, så när vi hoppade av för att byta hästar blev ju sadlarna helt snöiga. Så satte mig på en del snö då jag hoppade upp på grips. Men ja skritten gick väl helt ok, samma med halterna. Sedan traven så hittade jag inte hans takt direkt som alltid. Inte så ofta jag rider honom så då behövs typ uppvärmningen för att hitta hans takt. Men ja, just då jag inte riktigt hade takten så skulle jag lättrava även på volterna. Men ja traven gick nog bra. Sedan skänkelvikningen gick ganska på "autopilot" och fint. Och galoppen gick bra, grippen stog och hoppade och gick nå skänkelvikning stegen före där vi skulle lyfta galopp hehe.
 
Men ja slutsatsen är att alla 3 är väldigt fina hästar nog, och vääldigt olika. Och jag matchar bäst med Mellu, iaf i mitt eget huvud. Men vet också att terrängtur, barbacka ridning, hoppnings och liknande tillfällen där jag skulle va nervös/liknande på en annan häst är jag oftast lugn på Mellus rygg, för de Mellu, hon går att lita på hehe.
 
Btw har äntligen ettpar hörlurar efter sådär över 1 halvår utan hörlurar
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!