www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Onsdag och trött

Det är onsdag och jag känner mig lite trög, är klockan faktiskt redan 10? borde man söka sig mot sängen snart.
 
I måndags var ridlektionen också ganska jobbig. Och en liten annorlunda lektion, och ska väl kanske skriva ett inlägg om den, åtminstone borde jag tänka igenom den och göra bättre nästa lektion, eller iaf vad jag borde träna på. Det är lite min styrka och svaghet. Jag vet vad jag gör fel bara jag tänker till och funderar. Dock även fast jag vet vad jag gör fel gör jag felen ändå. Jag glömmer bort, faller tbx i vanan att göra fel. Det är en av anledningarna till att jag fortfarande spelar skit på olika spel, jag vet vad jag gör fel, men de svårt att göra rätt. Och sen gör timmar väldigt mycket, både i sadeln och i spel. Skillnaden mellan att lära sig på ridlektionerna och lära sig när man spelar är att folk med 1000h i spelet som vant sig att göra rätt bara fleamar och tar det som självklart att göra rätt. Ridning rider man nog ändå ofta för en duktig lärare som kan detdär med hur man ska lära ut att göra rätt. När man spelar med sina duktigare vänner så sitter dom bara och klagar och tycker saker som dom övat 200h ska vara självklart, och själv har man spelat lite mera än 100h... =)
 
Annars vad har skett idag, det är onsdag. Haft skola, inte varit lika duktig och inte gjort lika mycket som jag borde ha gjort, men som vanligt de typ, även haft gympa, fotsal så det var mera chill än cirkelträning som var planen från början. Efter skolan blev det choklad och energidricka. Perfekt combo som behövs ibland haha. Sedan skulle pappa hämtat mig kring 4 halv 5. Men han satt i möte så det blev en tur till jakobstad bibliotek där man fick sitta och göra skoluppgifter i lugn och ro tills kl 6. Så nu har jag bara 3 uppgifter jag ligger lite efter med, men det ska väl bli gjort före LIA, vilket påtal om LIA så borde jag börja söka LIA plats snart. Och har väl sådär 3 olika ställen jag funderar på. Och ja man var väl till Korvgörans och åt middag. Kvalitets tid på KG när man ändå e sen hem, varför inte bli mera sen. Så kom väl hem halv 8, så blev inge stall idag. Och spelade väl 3 LoL games, och insåg sedan vad klockan var. Och då man kommer hem 4 timmar senare än normalt e de ju lite udda med tiden. Klockan blir 22 så snabbt då xD
 
Insåg sådär snabbt när jag kom gående från gympa att skolan faktiskt har nåra okej speglar på vissa ställen haha.
 
Men nu ska man väl packa väskan tills imorgon, stänga av datorn och söka sig mot sängen. Visst ibland är sömmn överskattat, men ibland e man trött hehe.

Högstadie, a pain in the ass.

Högstadie för mig känns av nån anledning så långt borta just nu, även fast det är mindre än 1 år sedan en av de bästa dagarna i mitt liv haha.
 
Högstadie var jobbigt, folket i skolan var en del nice, mestdels inte. Och bara för de mesta inte de sorts vänner jag umgås med. Sen att jag väldigt mycke överdrivit att jag inte haft vänner, för visst hade jag alltid nån vän, men alla som var elaka lyckades alltid trycka "över" det bra i skolan, och se till att även om jag hade vänner, så spelade de ingen roll för de var skit i skolan ändå.
 
Jag tror nog egentligen att ingen har den "perfekta" högstadie tiden, för högstadie är så "ihopklämt". Ungar som är i tånåren och har gått med sin klass oftast i 6 år eller mera blir splittradem och ihoplagda med andra ungar, och innan man lär känna sina klasskamrater är det gemensamma bara att man bor i samma kommun, och det räcker inte riktigt för att folk ska hitta en vän i någon annan.
 
Det jag försöker skriva är att gymnasie ändå är lite bättre, alla som åker dit har valt att gå där, och förhoppningsvis har man sökt nånstans som verkar bra, och folk har även mognat till lite och fattar att man inte kan bete sig hursomhelst. Eller yrkesskola är nog ännu bättre, för alla i en klass är på något sätt intresserad av yrket de studerar, och har därför något lite "större" gemensamt, ett intresse/liknande.
 
När jag började 7:an var jag lite taggad, men lite sad över att skiljad från dne klass man hade varit med i bråk och roliga stunder sedan man var en liten unge på 7 år haha. Men hade ju Sanna med mig, så det var lugnt. Och första halvåret var väl helt okej. Alla försökte typ lära känna varandra, 2 i klassen red också på samma ridlektion som jag så hade ju "vänner" där också. Det var på våren det blev, dåligt. För de flesta i klassen hade hittat varanda, men jag o Sanna var inte riktigt med där. Visst nåra i klassen var snälla. Och ingen sade något rakt ut elakt som dom kunde bli "uppskällda" över. Utan det var små kommentarer i klassen såfort man gjorde något litet fel. Skitprat bakom ens rygg, men ändå tillräkligt nära så man hörde varenda litet ord.
 
I början av 8:an försökte jag ignorera det, och bli vän med de i klassen, tänkte att det gått en sommar så hallå lite chill måste de ju va nu. Men allt dom gjorde va typ att låtsas försöka vara snäll, medans jag försökte ignorera skitpratet. Mot våren var jag mera med nåra vänner ur en paralellklass och så lite som möjligt med de i klassen. Kan väl säga att jag satt och var rädd varenda gång någon (inte bara folk i klassen och inte alla i klassen, även folk utanför klassen) i årskursen som inte var särskilt snäll öppnade munnen nära mig. Rädd för att det skulle komma en till småelak bitchig kommentar som man inte hade något svar på. Eller att man skulle få höra mera skitprat man blev sårad av.
 
Under sommaren till 9:an var jag mycket i stallet. Hade Sanna, Nora och Vicki som att vara med, och dom e guldvärda. Men ja, det blev skoldags. Sanna hade fått meddelande om att hon skulle byta klass, till den där vi hade nåra gemensamma vänner. Och no way att jag var själv kvar i Cämsta klassen. C, skitklass. Så gick till studiehandledaren och rektorn. Måndagen nästa vecka hade jag bytt klass. Det var chill, för man slapp dedär att folk var elaka på lektionerna. För alla i B var sjukt chill. Men rasterna var det ändå samma sak. Och tror jag var borta typ 1 dag / vecka de flesta veckor under 9:an. Var jag en hel vecka i skolan fick jag nästan vara stolt haha.
 
Fortfarande idag när jag tänker tillbaka vill jag sjunka bort. För att det är så jäwla fel att man ska behöva må så i skolan. Och att folk är så borta i huvudet och inte har respekt. Även så har detta påverkat att jag när det kommer till vänner ska ha dom att va jäwligt elaka innan jag faktiskt inte orkar va vän med folk. Eller säg såhär. Jag står ut med ganska så mycket, och kan blir jäwlit sårad av folk innan jag själv inser att det inte är bra för mig att försöka va vän med folk som bara beter sig skit. Helt enkelt för att dendär jäwla känslan att knappt ha vänner och känna sig lonly e inte så rolig. Så ibland har man nästan hellre skitvänner. För justnu finns det inte nån som är uppriktigt elak. Utan mera vänner som går för långt med sina kommentarer och skämt. Men som sedan ibland kan va hur nice som helst att prata med, helt "beroende på vädri".
 
(~Btw min nya huppari e nästan lite awsome~)
 
Sen också så är det ju vår nu, och av någon anledning ska det alltid på våren knäppa och jag blir sad över något, extra lätt sårad och sånt. Vet att hösten är så för många. Men jag tror det är just detdär att det har varit mörkt så länge, och jag är uttröttad på allt mörker och liknande.
 
Detta inlägg var väl egentligen mest för att rensa mina egna tankar. Och så hoppas jag att dendär jäwla solen börjar lysa mera snart. Och att de blir varmt, då blir livet bättre igen haha.
 
~~~

Ett sportlov då man faktiskt har sportat

Sportlovet är slut nu och det blir skola imorrn igen, taggaa, eller så kaanske inte, men ska väl bli lite kul ändå. Detta sportlov har jag varit i stallet alla dagar förutom torsdag, och ridit "bara" 4 dagar haha, kan väl iaf säga att jag sportat ganska bra under detta sportlov haha.
 
I fredags hade vi sportlovsdag i stallet, för oss äldra kunnigare. Vi dök alla upp vid stallet kl 12, tog in Grippen och åkta pulka bakom honom, och några red ju såklart då också. Men grips tålamod när man skulle byta person i pulkan, usch nej de var jobbigt då han måste stå still. Så dansa gjorde han som alltid. Sen efter de tog vi in Sessi, Fuffi, Kassi och Mellu, sadlade på dem och gick ut på ridplan, där vi hade lagt upp några hinder. Och sen körde vi lite i stil med måndagens ridlektion, men bara de att vi hoppade hinder en efter en istället för att göra övningar. Och det var kul för tror ingen av oss hade hoppat på länge. Och speciellt Gripps var de länge sen jag hade fått hoppa så han var rolig att hoppa med, Mellu var lika bäst som alltid. Fuffi var lika trög men vi fick nog nå skutt vi med, Kassi var som hon brukar va, vilket betyder pigg som venne vad, men tar du för mycke i tygeln tvärbromsar hon och lägger i backningsväxeln haha, sen efter de gick vi in med hästarna, och sen fick vi grillad korv.
 
 
På lördag blev det terrängtur, då jag och Sanna hade varit och mockat massa i tisdags. Så jag fick hoppa upp på Mellu på en lugn skritt tur då de var sannas första tur på grippen, och vissa hästar hade inte gått i terräng på ett tag och var lite "hoppiga". Men det var kul, härligt, Mellu var lika gullig och nice som alltid, ochdet var en bra lördag.
 
 
Idag, söndag så var det nybörjarnas tur att ha lite sportlovsdag, så jag och Nora fick agera ryttare då dom åkte pulka bakom honom. Och sedan fick Fuffi och Sessi agera gymkhana hästar medans dom fick rida en liten bana med övningar. Och även dom skrattade och hade kul så det var bra.
 
Något annat värt att nämna har man väl inte gjort. Skulle åkt till Seinäjoki i torsdags, men de blev inget, så tänkte vi åka till Vasa på fredag, men de blev int heller något. Så nästa veckas fredag blir det Vasa, fixa LIA plats och shoppa och sånt niiice. Nu blir det väl att gå och sova snart så man kan vakna nån gång imorrn.
 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0