www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Dressyrlektion 31717

Dressyrlektionen på Fuffe i måndags gick som klockan, en såndär lektion som e rolig, då man gör roliga övningar och det funkar med en själv och hästen.
 
Vi hade programmet Lätt C:1 2000 som grundtanke, och delade upp programmet i olika delar och övade igenom typ alla delar tills de fungerade så gott som.
 
Vi började med att skritta bågarna som går L-S-C, Ganska svårt att få bra i srkitt så ännu svårare att få att funka i korttrav kan jag gissa. Efter det så blev det lättrav runt spåret och massa snett igenom med perfekta hörn och rätt ställd häst och öööökad lätt trav. Lärorikt och nice. Sen tog vi igenom volter lite grann, som alltid. Men ingen stor vikt lagt på det. Galoppen sen. Började enktelt med att lyfta vid R och galoppera ner till S i höger varv. Sedan kom dee som e lite svårare, galopp vid R, förbi L, sen nere vid M så svänger man snett igenom rakt till E. Första och sista snett igenom gick typ bäst för mig och Fuffe. Och han är trögaste hästen i stallet och krävs oftast mycke för att få han att lämmna spåret i galopp så jag e stolt över oss. Glad, då de gick så mycke bättre än förväntat xD
 
Tiden rann iväg så vi kann bara från R-S i vänster varv, men med fokus på att ta skritt vid S och inte senare. Gick väldi bra, vi var bara lite random utåtställda och sånt när vi tog ner till skritt ibland. Men lite koncentration på de så gick även de bra för mig o Fuffe. Fuffe e en nice häst, en häst i sig. Har han och jag en bra dag så e han guldvärd. Dock gäller de typ bara lektion. Har ridit honom extra en del gånger för att veta att han inte ännu åtminstone är en häst jag skulle vilja vara medryttare på, för ibland går de bara inte med han då ingen står och håller koll på oss, berättar va allt jag gör fel o kan göra bättre för att få han o gå bra xD Där är Mellu nog ändå mera guldvärd, racerponnyn. Men Fuffe e nice B)
 
Fuffeponnyn en bra dag påväg mot grääset i hagen brevid ridplan.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!