www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Såndära tråkiga frågor, om häst

1. Om du fick bestämma en ideal höjd på din häst, hur hög skulle den vara? Jag gillar 160, men något mellan 150-160 e riktigt nice.

2. Om du fick bygga ett eget stall var som helst i världen, var skulle det vara? Där jag vill bo, jag o min framtida, något. Typ häst.

3. Någon typ av utrustning som du aldrig skulle sätta på din häst? Typ svansgjord, så mycke ponny är ingen häst jag rider.

4. Stövlar eller chaps + ridskor? Chaps o ridskor e de jag använt sedan jag slutade använda domdära obekväma gummi ridstövlarna.

5. Favorit-, och minst favoritfärg på häst? Jag gillar apelkastad, sjukt snyggt på en häst, fulaste e typ en helt vanlig brun, inga svarta ben eller svart man utan allt brunt, eller allt fux. Men direkt om de nån strumpa eller svarta detaljer med så ser de bra ut B)

6. Karaktärsdrag som du skulle vilja ge din häst (som den inte redan har)? Vet inte riktigt, hon e ganska så bra, gillar henne o litar på henne, och de är så från dag till dag va man skulle vilja ändra, om man vill ändra nått xD

7. Svart eller brunt läder? Svaart, gillar inge annat. Då svart matchar med allt.

8. Din hästs favoritgodis? De karkki hon får, int märkt nå hon int gillar än.

9. Sto-, valack-, eller hingstperson? Sto, eller valack, hingstar e lite crazy. Jag e crazy, så matchar int nå bra.

10. Hur många timmar per dag spenderar du i stallet? Är väl 3-4h vanligtvis då jag är i stallet, men de inte riktigt varje dag.

11. Färgen på den ultimata tävlingsoutfiten? Svart och lila, bäst =)

12. Om du bara fick tävla i en "ovanlig" gren, vilken skulle det då vara? Int vet ja om western typ trail o barell race o allt sånt e ovanligt, men de nå ja inte vet så mycke om o gära skulle lära mig mera om o typ testa o tävla i kanske =)

13. Hur lång är din längsta uteritt? Vet ej, men typ lagom lång och lagom rolig och lagom med fart. Kanske förra sommarn då vi va ute i regnet och kortgalopperade en lång sträcka, blöta som fan men roligt hade vi.

14. "Big no no" i stallet? Typ en alkoholflaska av nått slag, bort. kasta i skräpkorgen.

15. Äldsta och yngsta hästen du någonsin ridit? När Mellu va kring 3 och ridlärarn började rida in henne fick jag ju sitta på när hon gick mellan två höhögar, minns hon ena sträckan blev så ivrig i höet så hon tog trav till höhögen, ja va första som satt på då hon travade xD Men red vel henne ordentligt då hon typ va 4. Sen har ja ridit en shetlandsponny då han va kring 30, en söt gammal sak, snäll som vet inte vad.

16. Drömjobb inom hästbranschen? Typ inget? isåfall extra ridlärare, typ inhoppare eller baa nåra få lektioner. Drömmen e ett hobbystall me nåra egan hästar, så dom har sällskap o man har tid för alla, bra hagar, bra ridplan och ridhus nära som e najs.

17. Favorittid på dygnet att rida? Är inget för att rida på morgonen, men typ när som då det är svalt och ljust, värme så man svettas av att baa sitta upp på hästen e inte nice.

18. Något som är extra snyggt på en häst utseendemässigt? Matchande outfit (schabrak benskydd osv) då man ska o rida, eller en välborstad häst med ny/nytvättad grimma. Ser bra ut.

19. Favoritnosgrimma? Pollar/mexikansk (samma men olika namn) nosgrimma gillar jag nog en del. Men en helt vanlig achennosgrimma e väl ok?

20. Favoritårstid att rida på? Tidig sommar. Gillar, gillar mycket.

21. Något som du slarvar med/har svårt med när du rider? Mycket med ändå lite, beror så på från ridpass till ridpass, inget ja kan sätta fingret på exakt.

22. Favoritbett till din häst? Ergonomiskt tredelat tränsbett är nice o nog helt snällt mot hästen.

23. Finns det något som skrämmer dig inom ridningen? Beror så på från ridpass till ridpass, humöret den dagen, om ja e trött eller ej och liknande.

24. Favoritmärke på häst-, och ridutrustning? Inge speciellt märke, men de ska verka "vanligt" och typ ha kvalite. Överprisat e inte värt, så rik e man ju int.

25. Hur ser din hästframtid ut just nu? Medryttare på Mellu nu åtminstone augusti, september och sen oktober, får se om jag vill o har råd me ännu längre. Sedan säkert ridlektioner 1gång/vecka och hjälpa till i stallet, o nå extra ridning.

Fina mellu ♥
 
Gammla Nakki pojken, finns icke mera :( ♥
 

Dressyrlektion 31717

Dressyrlektionen på Fuffe i måndags gick som klockan, en såndär lektion som e rolig, då man gör roliga övningar och det funkar med en själv och hästen.
 
Vi hade programmet Lätt C:1 2000 som grundtanke, och delade upp programmet i olika delar och övade igenom typ alla delar tills de fungerade så gott som.
 
Vi började med att skritta bågarna som går L-S-C, Ganska svårt att få bra i srkitt så ännu svårare att få att funka i korttrav kan jag gissa. Efter det så blev det lättrav runt spåret och massa snett igenom med perfekta hörn och rätt ställd häst och öööökad lätt trav. Lärorikt och nice. Sen tog vi igenom volter lite grann, som alltid. Men ingen stor vikt lagt på det. Galoppen sen. Började enktelt med att lyfta vid R och galoppera ner till S i höger varv. Sedan kom dee som e lite svårare, galopp vid R, förbi L, sen nere vid M så svänger man snett igenom rakt till E. Första och sista snett igenom gick typ bäst för mig och Fuffe. Och han är trögaste hästen i stallet och krävs oftast mycke för att få han att lämmna spåret i galopp så jag e stolt över oss. Glad, då de gick så mycke bättre än förväntat xD
 
Tiden rann iväg så vi kann bara från R-S i vänster varv, men med fokus på att ta skritt vid S och inte senare. Gick väldi bra, vi var bara lite random utåtställda och sånt när vi tog ner till skritt ibland. Men lite koncentration på de så gick även de bra för mig o Fuffe. Fuffe e en nice häst, en häst i sig. Har han och jag en bra dag så e han guldvärd. Dock gäller de typ bara lektion. Har ridit honom extra en del gånger för att veta att han inte ännu åtminstone är en häst jag skulle vilja vara medryttare på, för ibland går de bara inte med han då ingen står och håller koll på oss, berättar va allt jag gör fel o kan göra bättre för att få han o gå bra xD Där är Mellu nog ändå mera guldvärd, racerponnyn. Men Fuffe e nice B)
 
Fuffeponnyn en bra dag påväg mot grääset i hagen brevid ridplan.
 

Augusti e en bra månad.

Heej, de e augusti ifall nån missade det. En bra månad, då massa folk fyller, även jag, och skolan börjar igen, får träffa alla mina klasskaveris och de vänner som börjar 1:an me optima. Och så är jag medryttare/hyr favoritponnyn denna månad :D
 
Mellu e typ den ända häst jag kan lita helt på och känner mig helt säker på. Men förra veckans måndag då jag sovit typ 3h och hoppade upp för en hopplektion, då bara gick allting skit. Mellu var bra, men tröttis då hon hade varit på bete hela dagen. Och jag var trött, och började tvivla på mig själv i början av lektionen, och då jag tvivlar på mig själv har min rädsla så lätt att hoppa fram och ta över. Speciellt då jag är trött och inte orkar sparka bort rädslan. Inte trycka undan och gömma den, utan låta den säga hej, men ge rädslan en klackspark bort. Dagen efter blev det hopptävling, jag skulle starta 30cm och 60cm. I 30 klassen satt jag och var smått nervös, glömde lägga högerskänkel på på andra hindret så tyvärr inte felfritt. Och 60 backade jag ur, rädslan låg kvar, förstörde, och den hade typ fått så bra grepp på måndagen så jag baa kunda inte. Sa nejtack vi försöker igen en annnan dag oså backade jag ur. Har inte hoppat nå sen dess och vet inte hur de skulle gå, hur stort grepp rädslan har tagit. En sak är säker iallafall och det är att jag inte förstör någon lektion eller ridpass med dålig sömmn och liknande igen. Så inte värt. Men ska iallafall vara medryttare på mellu nu 2 månader åtminstone men kanske mera, beror bara på lite allt möjligt. Och det ska bli nice, ska sitta och lära känna racerponnyn bättre, och jaa, dressyr och bara ha kul. Men justnu brinner jag lite för dressyr, kunna rida nått dressyrprogram riktigt bra, få galoppen på exakt rätt ställe. Samma med nedsaktning, perfekt kort trav och allt sånt. Sånt är roligt, roligt när det blir som man vill ha det, glädjekänslan när man vet att man kan och det går lika bra som man vet det ska gå. Eller det bästa, när det går bättre än man förväntat sig.
 
 
 
 
Skolan ska bli kul, sitta och programmera och allt vad vi gör, träffa alla vänner. Sen finns det ju dedär dåliga som maten, resan till skolan på över 1h. Såntdära xD Men de värt det, speciellt då man bor hemma och får åka till stallet med hästarna sen mot kvällen.
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0