www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Lilla NW guiden - Refine och Enchantments

I denna text kan det finna fakta fel eller stavfel eller andra fel. Jag är ingen mästare på detta spel alls. Jag skriver utifrån vad jag fått höra / vet / läst och egna erfarenhter :)
 
Refina saker, och använda enchantements för att gå upp i level snabbare? whut?
 
Vi kan börja med att gå igenom vad detta är:

 
Artifacter. Artifacts. 
 
Dom ger dig lite extra stats. Power, armor penetration osv. Och du kan även använda din Primary Artifact genom att klicka på 3 :D Vilken du har som primary, väljer man själv haha.
 
Din första artifact som ny spelare är en du får välja själv, ungefär level 22 tror jag det är, där kan man välja på Lantern of Revolution, någon katalog och nån healing sak. Mitt tips är att välja Lantern, då den är bra även i 70, nästan oberoende vilken klass man har, Lantern gör att alla fiender runt en tar mera damage en liten stund. Vilket är nice, den har även nice stats. 
 
"Sigil of" Kan man få när man nått level 60 med TVÅ karaktärer, alltså har du tex. en Control Wizard och en Trickster Rouge, levla upp båda till 60. Då får båda ett quest som borde heta något med Vault of the Nine, där slår du nåhra monster och då du gjort klart detta får du din sigil. Tex. en Control Wizards heter "Sigil of the controller". Bästa med detta? Denna sigil of the controller kan du hämta ut på ALLA dina karaktärer oberoende level! Om ni ser min sigil of devoted, den ger dig action points gain, vilket het enkelt gör att jag får AP snabbare, AP är det du behöver för att använda dina Dailys, aka 1 & 2 i din spell bar :D Devotes artifacten får genom att levla upp en Devoted Cleric till level 60 :D
 
Nu vet du var en artifact är, well. Vad är Enchantments då?
 
 
Här ser du 3 st olika Enchantments, finns ännu några fler olika. Men dessa och Silvery skulle jag gissa är dem vanligaste. 
 
Om du tittar så står det "Offense" "Defense" och "Utility" slot. Om man checkar klädseln man har...
 
 
Har man i bland annat ringar och klädsel olika slots. Och beroende på vad man vill ha mera av, finns det olika enchantments som passar. Och sen finns dem även i olika ranks, en Rank 8 är tex bättre än en rank 5 ;)
 
Ett tips dock. Tittar man i utility på en Azure Enchantment, så står där att man får XP gain, så att lägge Azur Enchantments i Utility slots är ett tips ifall man vill gå upp i level snabbare :D Sen även ifall man tycker man vill ha mera crit / power / hp / life steal så finns det enchantments för de ;)
 
Vad är Refine?
 
 
 
Det finns något så fint som Refine i detta spel. Det betyder helt enkelt att du kan använda Enchantments, eller andra refine saker. Till att få din Enchantment / Artifact klädsel / Atrifact att gå upp i rank. Och få bättre stats. När du refinar något så drar du helt enkelt Rank 1/2/3/4/5/uppåt (i artifact klädsel går det dock endast med peridots, white pearls och annat sådant) i rutorna. Och klickar Refine. 
 
När det du vill uppgradera har fått så mycket refinement som behövs. Så kommer det gå att klicka uppgrade. OM du har vad som behövs för att uppgradera. Om du tittar på Rank 4:an jag har, så den kommer det behövas Lesser potency marks för, de har jag. Till min main hand (main vapen) så behövs det olika greater marks, sånna har jag. Och till min Artifact behövs också olika greater marks. Vilket jag inte har alla av.
 
Sen kommer det även stå en % chans. Tex är det 50 %, så är det 50% att det misslyckas och 50% att det lyckas. Står det 95% så är det 5% chans att misslyckas, och 95% att det lyckas.
 
Om du är tvungen att använda någon dydare mark. tex. Great mark of power. Så kan det vara bra att lägga en sorts Ward i de låsta rutorna. Dem gör att du inte förlorar dina saker om det misslyckas (som du annars gör), lägger du ett Coalesent Ward så kommer du förlora dina saker. Men det garanteras att det uppgraderas. Sånna är mitt tips att spara tills du ska uppgradra något med 1% chans :D
 
Ännu mera frågor om ämnena jag tagit upp? andra frågor om spelet? kommentera! :D
 
 
 
 

Lilla Neverwinter Guiden - Börja spela

Hello, it's me, i was thinking about to do a guide about Neverwinter.
 
Och här är första delen, skapa en karaktär. Denna guide gör jag för att
 
1. Fylla ut min blogg med något
 
2. Slippa förklara och visa allt 1000 gånger för alla vänner jag visar in till spelet
 
3. skojj?
 
I denna text kan det finna fakta fel eller stavfel eller andra fel. Jag är ingen mästare på detta spel alls. Jag skriver utifrån vad jag fått höra / vet / läst och egna erfarenhter :)
 
Iaf, för den som inte har koll på vad Neverwinter är, översatt från Wikipedia, här är en länk till hela denna engelska Wikipedia sidan ifa nån är nyfiken
 
"Neverwinter är ett Dungeons & Dragons gratis att spela massivt flerspelar online rollspels spel (MMORPG) för Microsoft Windows datorer. Utvecklat utav Cryptic Studios och släppt den 20 juni 2013" 
 
Btw, spelet finns även på Xbox, men den versionen har jag själv inte testat på och kommer nog inte den närmaste tiden testa på heller. Men kan la vara värt att testa o man har Xbox, en annan sak att säga är att Xbox och PC är helt skilda. Så man kan inte på något sätt "kontakta" en PC spelare från Xbox =)
 
NW är heltenkelt ett roligt spel, där man får slå på saker. Använda sitt huvud till hur man ska få en bra build och så bra damage (eller vad nu just din klass ska kunna) som möjligt :D
 
Spelet hittar man HÄÄÄÄR, på Arc games hemsida, och för att kunna spela måste man ha ett konto där. Men spelet går att ladda ner via Steam, och spela via osv. Det gör jag :D
 
 
När du ska starta spelet, så loggar du in, det kommer patcha och sedan så är det dags att trycka på Play. Om det gör som för mig, så kan det hända att "spelet slutar svara" eller på annat sätt crashar, då kan du i launchern titta efter en liten länk som heter Options, där klickar du, en ruta ploppar upp och någonstans längst ner ska du kunna trycka i "Safe mode" i en ruta, detta gör att spelet kommer upp i en liten ruta. Men lugn, när du är inne på "Character väljar saken" så kan du enkelt förstora spelet utan att det krashar eller något.
 
 
När du kommer in första gånger har du antagligen ingen karaktär redan. Så då blir det att klicka på fliken "New Character" och det är nu det första steget in i detta roliga spel börjar :D
 
Gratis så kan du ha 2 karaktärer, vill du ha flera så blir dett att köpa character slots. Att komma ihåg kan även vara att ens Account nan är ens account namn. Och namnet på din karaktär är namnet på endast den karaktären. Ex. mitt konto namn är Winterztarz, så heter min karaktär ex. Lillan så ser hela "namnet" ut såhär när jag är inne på Lillan: Lillan@winterztarz, men såfort jag byter karaktär byts Lillan ut till det namnet den karaktären har.
 
 
Du kommer få se en liten video påcirka 2-3 min, orkar man inte se den går den attt esc:a, och ja, den går att hitta på YT ifall man vill se den senare ;)
 
 
Här finns en massa jäwla races att välja på. Min standard är någon sorts Elf, för jag gillar elf. Human är också skojj. Vill man vara liten och söt kan man välja hafling. Detta steg är väl inte så viktigt. Skulle väl säga, välj det som ser nice ut.  Jag har här valt en Sun Elf, då den ser bra ut och passar väldigt bra till min favorit klass, Control Wizard.
 
 
Dags att välja klass, här kommer en snabb genomgång om vad varje klass är.
 
Trickster Rouge är en, rouge, du har 2 knivar. Kastar omkring dem, väldigt smidig och en av de klasser jag gillar mera. Väldigt populär bland PvP spelare i spelet, går helt ok att levla upp.
 
Devoted Cleric healer, du healar folk så att dem inte dör, aka ger dem mera liv, även de buff och ger damage klasser mera damage. Hjälpklass eller vad man ska kalla det :D Går väl lite trögare att levla upp då det inte är en damage klass,
 
Control Wizard, min favorit. Denna klass har väldigt bra control. Ser till så att monster står still osv. Kan även göra helt decent damage. Ranged också så man måste inte stå 1 mm från monsterna. Passar bra ifall man kanske är lite rädd att stå nära dem i början haha. Går helt nice att levla upp. Skulle väl säga att det går varken superlätt eller trögt haha.
 
Hunter Ranger allas "åh pilbåge hjärta hjärta" klass. Men, min åsikt är att den inte är rolig att spela. Maen ska inte gå och säga för mycket här. Knappt spelat den. Men, får jag säga något. Så, ta en annan klass ;) Har inte riktigt koll på hur den går att levla upp.
 
Scourge Warlock kan jag inte heller säga så mycket om, verkar som en cool klass, inte något jag fallit för så att säga. Skulle tro denna går snabbt att levla upp men ingen aning.
 
Oathbound Paladin mera kännt som OP eller Paladin, du kan välja att vara endela healer eller tank när du kommer upp i level 30, och som tank är du verkligen OP. För Paladin tankar har något som kallas "Bubblan" och den gör att man tar typ ingen skada. Men aa, har inte testat denna klass mycket alls själv så. Men aa detta är också en hjälpklass. Paladins går doe inte alltför trögt att levla upp vad jag vet. Då dem ändå kan slå lite deacent medans man levlar.
 
Great Weapon Fighter en klass som du som gillar att slå hårt ska välja. Denna klass kan man göra damage ganska lätt med, inte alls svårt att levla upp heller, lättare än de mesta andra skulle jag kanske tom säga.
 
Guardian Fighter är en till hjälpklass. Hard core tank om man gemför med paladin. GF kan även ge debuffs, något som alla paladains saknar. Tank är btw den klass som ska tanka all damage monstrena ger, och ha monstrena att slå på en, medans damage klasserna slår på monstrena och dödar dem. Tror denna klass är smått trög att levla upp, men ingen aning.
 
Dessa var alla klasser som nuvarande finns i spelet, jag skulle somsagt säga, välj Control Wizard, eller Great Weapon Fighter, jag har själv ingen GWF i level 70 än.
 
 
Ability Scores nästa. Oberoende vilken klass du valt så kommer du ha en score lila, och 2 stycken blåa. Här spelar även ens Race som man valde lite in. Ex. min sun elf kan man välja på dem 2 rutorna. Och Intelligence och Charisma är ju perfekt för CW. Sedan kan man öven trycka på reroll scores tills man har bra tal på dem blåa och den lila ;)
 
 
Nästa är då utsende, genom att klicka på Customize så kan man ändra sitt utseende väldigt mycket och "noggrannt", inget sims 4 direkt men ändå bättre än andra spel jag vet ;)
 
 
Nästa är bara lite basfakta och saker som egentligen inte spelar någon roll. Välj vad som känns bra där haha.
 
 
Sist kan du checka igenom allt du valt. Och SKRIVA in ett namn. Man kan även skriva en lite text om sig själv, men sådant brukar jag alltid skippa haha.
 
När du gjort allt detta. Är det dags att trycka på knappen Begin Adventure. Då går du upp i level 1, och får göra dem första uppdragen där du lär dig hur man spelar. Då du gjort dem kommer du ut i den "äkta" NW världen :P
 
HÄÄÄÄR hittar du en NW wikipedia med massa info om allt möjligt. Ifall man är nyfiken, fråga frågor i kommentar också så kan jag besvara dem / besvara i ett inlägg. 

Påsklovet är shlut

Tja, jag har försvunnit i 1 vecka typ. Inte så sorry egentligen, inte haft inspo att skriva något haha.

Vad har hänt? 

Red Kassi utan att trilla av förra veckans måndag. Hon var inte på bra humör dock, menmen gick väl helt ok. Gick bättre för Sanna o Fuffis xD

I onsdags trillade Nora av Kassi, båda överlevde haha. Nora en del skadad :/ Annars så. Gick väl allt bra i stallet den dagen.

På torsdagen fick vi lov, "firade" med att spela SSO och NW och gå o lägga mig i tid #ironi

På fredag så blev det att åka och rida islandhäst, mycket roligt. Hade dock sagt att vi ska vara hemma senast halv 9 för jag ska hålla mitt event då, när fan kommer vi äntligen hem? 1h senare. Får sån jäwla damp på sånt. Jag sa redan på morgonen "okej jag kommer med om vi är hemma den tiden" Fhan aldrig igen, nästa gång jag har event så blir de att stanna hemma då folk inte kan klockan #ArgEmojiRightHere

På lördag blev de chill, spela hela dagen. Skojj, spelade tills typ klockan 4 på söndag morgon haha. Men är det skojj så är det ;)

På söndag blev det stallet. Leda på lite lektion och mocka i stallet. Senare även sso möte och NW :D Fått både Pettson, Queen, Viv, Lejon, Juice och Vesslan att åtm ladda ner det och testa spelet, vissa spelar mera än andra ;) 

Igår, måndag, sov jag mellan 5 och 12, sen blev det stallet halv 3, red ridlektionen på dagen då det var påsklov, ashärligt må jag säga :D

Idag då, har typ inga planer, eller jo, ska fixa en liten "NW Guide" elr nått sånt haha, jag är ju verkligen ingen mästare på spelet eller något, men en liten guide / serie tror jag iaf mina vänner som nyligen börjat spela skulle uppskatta :)

Btw, titta. Det är vår!! Snart sommar och GA&RF träff :D
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0