www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Lilla fölet Mellu

~ Mellu ägs inte av mig, hon är bara en häst jag rider väldigt mycket och gillar väldigt mycket.~
 
Mellu, hästen som jag just nu kan säga att är "min" lilla ponny som jag har sjukt mycke nära hjärtat, har jag faktiskt vetat vem hon var elr vad man ska kalla det, sen hon var nåra månader gammal typ.
 
Hösten 2009, ett tag efter att hon var född så åkta jag hem till min vän, vars pappa var dåvarande ägare av Mellu, och jag tyckte hon var så söt med hennes stjärna, lilla söta svarta fölet. 
 
Sen venne jag om jag såg henne mycket mer förens hon kom till stallet där jag rider, hon var då 3, så måste vart 2012 kanske, nått sånt, hon var då dräktig också, men iaf så minns jag så fint när vi fick äran att ta in och rykta henne, eller när hon blev longerad och man stog där och såg på den fina hästen haha. Sen även 2013 så fick hon Lollo, en söt liten tjej. Så många gånger som vi stog i hagen och gosade med dom och ryktade dom, haha så söta.
 
*Spam med bilder*
 
 
 
 
 Jag och mellu där sommarn 2013
 
 
Gillar hur söta dom är ♥
 
Iaf, Mellu var väl mest mamma under den tiden, till jul nån gång åkte Lollo hem och Mellu fortsatte inridningen, måste vart före hon fick lollo som jag och en tjej i stallet fick testa sitta på Mellu och skritta, vi hade 2 hö högar som vi gick emellan så att hon skulle hållas lugn, men hon blev lite matsugen ena vändan när jag satt på så hon tog trav, så första stegen trav någon satt på henne var jag, dock i misstag, men ändå haha. 
 
 
Sen mot vintern, så kom Juni i januari, och jag o hon som då red på min ridlektion fick rida finskisarna, hon red Mellu och jag Juni, jag minns att jag var lite halvledsen för jag ville ju rida gumman haha, men sen så var ju nog Juni ändå rolig.
 
Tiden gick, och eftersom det var 2014, så var det våren på 7:an för mig, jag red Mellu en del, eller massor tror jag, och hon var nog min favorit just då, Nakki, en annan finnhäst som blev en gammal gubbe och åkte hem sista december 2013, hade varit min favorit, så var väl mest Mellu men jag stog väl lite "hmm vilken häst gillar jag" ish. Men mellu var trevlig. Minns även att jag fick skritta henne barbacka medans några andra hade lektion, och mellu travade iväg och jag åkta av, men skrattade mest åt det och hoppade upp igen.
 
 
 
 
 
Men aja, det blev Maj, och jag vaknar upp en tisdagsmorgon på sjukhuset, minns att jag kvällen före skulle rida Mellu, minns att jag borstar henne, sen helt svart tills jag vaknar upp på sjukhuset. Jag får veta att jag trillat av henne, 2 gånger, och slagit i huvudet. Senare den dagen får jag åka hem, på onsdagen åker jag till stallet, klappar om Mellu lite och får veta vad som hände. Vi hade tydligen galopperat, och Mellu hade stannat uppe i ett hörn och jag hade åkt av och slagit huvudet i en stolpe, hoppat upp igen, vi hade tagit galopp igen och jag hade tydligen åkt av igen. Men såg ut att må bra, men hade tagit in henne i stallet, och lämmnat att sitta och dom fick iingen kontakt med mig, så de va då dem ringde ambulans. Och jag har iinget minne av detta, lite scary, och mestdels så blev jag rädd att rida Mellu. Minns att jag fick sitta upp på henne och vi gjorde travövningar lektionen före jag skulle på ridläger. Och det var läskigt, men det gick haha.
 
 
 
Men iaf, efter det red jag henne knappt alls, jag var rädd för henne helt enkelt. Jag testade hoppa upp på henne nångån hösten det året, men efter 10 minuter och hon sprang iväg 2 eller 3 gånger stog vi på mitten och jag halvgrät och ville bara ner, alltid lika rädd att trilla av, tror värsta med det var att jag inte minndes vad som hände när jag trillade av henne, så jag hade inget konkret exempel på "när hon gör såhär så finns det större risk att jag åker av", utan det var mer att jag var rädd för att skritta henne haha.
 
 
 
Iaf, tiden gick, jag red väl mest andra hästar den sommarn, hade nog inte riktigt någon favorit utan alla var trevliga förutom Mellu typ haha.
 
Det blev Februari, eller var det Mars? jag minns inte. Vi hade prao i 8:an iaf och jag o Sanna var på prao vid stallet hela veckan. På fredagen så fick vi börja med att mocka, efter det tog vi in Juni och Mellu, och det blev terrängtur i skritt på schemat. Jag hade inte suttit på Mellu sen höstas, och aa det skulle tas i tu med, så jag satt upp på henne och skrittade runt lite på ridplan medans jag väntade på sanna o Juni, och det känndes bra, nästan bättre än bra, minns fortfarande hur härligt det var och hur glad jag var. Men iaf, vi tog en liten skritt tur, och jag kan inte minnas att jag var rädd alls, mina ord var nått i stil med "henne kan jag ta på måndagslektionen" och som det blev sagt, började jag rida henne igen, och jag var inte rädd. Kan inte minnas att jag varit rädd med henne på plan nångång sen dess. Andra hästar kan jag sluta fungera på, men Mellu så har jag inte märkt det på, nånsin. Men iaf, började rida henne igen och det var skojj, hon var duktig och jag var duktig. Vi startade lite hopptävlingar som hölls vid stallet osv.
 
 
 
 
 
 
Det var skojj, jag red henne en hel del, detta var då sommaren 2015, i september körde vi även på en bortatävling, bomklass. 
 
 
 
Gick över förväntad, fick orders om att nästa gång så ska vi starta högre haha.
 
Mot hösten hade Kassi kommit till stallet också, en 170cm hög svart vielskopolski (ursäktar stavfel haha) som jag red en hel del efter bortatävlingen, så när det blev dags för tävling på hemmaplan så startade jag och mellu 40cm, men gissa om mina ord gick "jag kan int rid denhär hästen" då jag hoppade upp på Mellu, en liten finskis, 155cm. Men vi klarade oss genom rundan och vann klassen haha. Jag och Kassi vann 60cm då också haha. Men iaf, det led mot vintern, red väl alla hästar ungefär lika mycke. Kassi blev väl oså en av hästarna lite närmare hjärtat mitt, minndes vid julafton så fick jag rida Mellu även om jag ville ha Kassi, dock e jag nu senare glad över att det var på "min" lilla tjej jag satt på haha. Red ut en del på henne i terräng i vintras, 1 januari blev det en liten skrittrunda, och vid sportlovet så blev det en galopprunda, vi var vid en väg där dikena var täckta med snö så man såg inte dom, och hon försökte race:a förbi gripps, och vi galopperade rakt ner i ett dike så jag flög av i diket haha, och dom diekan är väl typ 1-2m djupa haha. Men vi klarade oss båda väldigt oskadda.
 
 
 
 
Men sen nu på våren så fick jag ett litet bakslag, började tycka det var lite tråkigt att va i stallet, åkte inte alls med på terrängturerna, Jag var inte lika ofta, var sjuk från skolan därav även stallet osv. Men efter att jag slutade skolan, och speciellt efter att jag kom hem från sverige med ny livsglädje eller vad man ska säga. Har jag väl ridit mer än nångång tidigare haha. Speciellt Mellu, även om jag sen början av Juli ridit henne 1 gång på lektion så har jag ändå ridit henne en hel del extra för dagshyra och i terräng. Min lilla tjej, min lilla ponny haha. 
 
 
 
Mellu är något speciellt, något härligt, och fin e hon, speciellt i lila, och svart, och grått, det är hennes färger, iaf enligt mig, menar, jag älskar dem färgerna :P
 
Jag ursäktar för alla mina stavfel, jag som många andra stavar inte perfekt hela tiden
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!