www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Dressyrlektion

Red dressyrlektion på Grips igår, och det gick väl helt bra.
 
Vi började med att bara skritta, sen så skulle vi böja/gympa hästens huvud på en båge på ena långsidan, först innåt, rakt, utåt, rakt, och innåt igen, bra sätt att hitta knappar med skänkel o tygel osv på en häst, sen skulle vi på motsatt långsida göra öppna, efter några försök gick det väl typ haha, jag började hitta knapparna lite bättre på han då iaf.
 
Efter att ha gjort den övningen i båda varven så blev det att bara trava och göra lite volter, minns inte om vi gjorde nån exakt övning, iaf efter en liten stund skulle vi göra en båge med skänkelvikning i korttrav, skänkelvikning innåt, rakt, skänkelvikning utåt, och, det gick inte så bra haha, men jag fick jobbat mina magmuskler haha.
 
Sen efter det så blev det en liten skrittpaus, och vi skulle ta galopp alla på samma gång, mina magmuskler var döda och jag var trött helt enkelt, så det gick, men inte bra haha. Det som jag vet att jag borde träna med och får påpekat efter varje lektion, även för mig själv är min kondition, jag borde behöva orka ta och träna upp den. Men iaf, efter att ha fått en någorlunda galopp så travade vi av hästarna, och skrittade av dem. 
 
Och aa, jag tyckte lektionen gick helt bra, det positiva jag kände från den var att jag faktiskt fick traven att fungera, bättre än tidigare på Grips, förut har jag alltid fått bra galopp men traven går nån annan stans bort från bra haha, idag var det lite tvärtom, och det är skojj att nått gick bättre än förut haha, sen känner jag att det är lite svårt att säga något som gick bättre osv då det är en häst man knappt rider, och hästar ändå är väldigt olika.
 
Det som gick sämmre var väl skänkelvikningen i trav, och galoppen, mest pga min kondition haha. 
 
Men aa, en bra och lärorik lektion, jag känner att även om det inte går tipptopp så lär man säg alltid nått på Grips, mitt fall är det väl mest att jag får påpekat att jag är stark i händerna haha, och att jag guppar med dem, och det blir han störd av hehe.
 
Och detta var verkligen ända bilden jag hittade på Grips utan ryttare haha, borde kanske fota vissa hästar liiite mera, och tittar man på omgivningen är det julpynt.... =)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!