www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Glad Lillajul ♥

Hej, och glad Lilla Jul! Kan säga att det vart en rolig dag för mig. Vaknade upp och såg att jag skulle fått följa med på en terrängtur. Dock var dagen uppbokad med bio och familj. Så istället blev det lunch hos farmor och sen bio, Mockingjay part 2, fy fan vad bra film. Seriöst. Skulle vilja skriva massa mer men vill inte spoila.

Sen efter bio shoppades blekningsmedel till mitt hår och sminkborstar, kom hem och fick inte en utan 2 julkalendrar, en normal choklad och en Mars. Lovar att jag kommer glömma bort att öppna dem de flesta dagar haha. Och sen hade Steam stor höstrea på typ alla spel. Så blev att skaffa Assassin's Creed Unity. Dock gick det såklart inte utan problem. Men till sist fick jag köpt även det. Så nu håller spelet på och laddas ner, ungefär 8 min kvar. Och det är 50GB stort. Eh, vackert.

Och juste, i torsdags var det konvent på skolan. Osocial och osäker som jag är var planen att dra till min fina vän Nora, men det gick inte. Så blev en stallstur istället och en timme i skritt på Kassi. Lyckades även glömma på dem medans vi skrittade, haha. Men som tur skrittade vi som sagt bara så hon tog ingen skada eller något =) Och igår fredag så hade skolan först gudstjänst och sen en halvtimmes promenad tillbaka till skolan. Och tomteluvsdag, jippie! Och på kvällen såg jag och min pappa Mockingjay part 1, då han typ inte mindes något för förra året då vi såg den på bio xD Och vi lade även upp en ny lampa i mitt rum, formad som ett W, how awsome? B)

Aja. imorgon blir det faktiskt INTE stallet, utan ska hem till Nora, o faktiskt första gången jag ska få se hur hon bor hos hennes pappas xD Men det ska bli skojj. Sjukt länge sen vi gjorde något utanför stallet. Därav det blev att skippa stallet en dag. Men värt de. =)

 

Dags att börja träna...

Haha ridit Kassi massor senaste tiden, och speciellt lektionerna så har mina ben & mage dött varje gång. Just pga att för att kunna rida henne bra behövs så mycke muskler och kraft. Tillexempel att hålla igång henne i galopp en hel hoppbana gick inte i lördags, var på tok för skakig och med mina redan inte så superstarka ben osv gick det ju inte exakt bättre.

Och tränar man så är ju ett plus att man får känna att man gör något annat än sitter hemma och äter chips hela dagarna ;) Även om jag inte riktigt haft tid för de, iaf inte i helg. För i fredags var jag till stallet och putsade Kassi's saker innför tävlingen. I lördags var det tävling. Och igår var jag först till stallet och ledde på nybörjarlektion och mockade, 4 sträck införtjänat där, ifall jag inte sagt de, så förtjänar man 1 sträck / box man mockar och / lektion man leder, och vid 10 sträck får man rida gratis, och vid 20 får man en hel lektion gratis. Gillar verkligen det systemet, för då ser man ju vem som vart flitigast, mest i stallet och hjälpt till mest. Det är ju även den som får rida mest. Och desto mer man rider desto bättre blir man, och. Well, ni kan ju gissa vem som har hjälpt till mest senaste tiden, skrittat av mest hästar osv, och helt allmänt "råkade" gå och vinna 2 klasser ;)

Iaf, efter det åkte jag hem i 1 och en halv h, sen tillbaka till stallet för att åka med som hästskötare på hoppträning. Vi skulle testa Mellu o Kassi i samma transport för första gången, kan ju säga att det inte gick lyckat. Slutade med att Erica fick hoppa på träning medans Kassi fick åka hem tillbaka.

En annan skojjig sak är att Kassi är nog en av dem goaste och snällaste hästarna jag någonsin skött om. Står väldigt still, gosig o snäll. Hur snäll som helst att leda. Ska hon åka transport så kan det ta ett litet tag att få henne att gå in. Men iaf ensam står hon hur snällt som helst. Men tydligen var hon "galen" 2012, kunde inte ledas i grimma o grimskaft, behövde få lugnande för att ens kunna åka transport. Det är iaf inte den Kassi vi känner kan jag säga.

Här under är grundomgången, där jag trillar av efter att vi hoppat i mål xD

 

 

 

Här är omhopnningen i 60, sjukt dålig tid, pga att jag som nyss trillat av inte ville rusa igenom en bana xD Och enda anledningen till att vi vann var pga att Grips rev andra hindret i omhoppningen.

 

 

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0